Wat is een peeling?

Bij een peeling worden producten gebruikt die ervoor zorgen dat de binding tussen de (dode) hoorncellen aan het huidoppervlak worden verbroken zodat de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor schilferen dode huidcellen af en worden de frisse en jonge huidcellen daaronder zichtbaar. Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine waardoor bindweefselverjonging optreedt.

Waarom een peeling?

Een peeling wordt ingezet om een ruwere huid gladder te maken of de structuur van een door de zon beschadigde huid te verbeteren. Na een chemische peeling voelt de huid gladder aan. Het vermindert het aantal en de ernst van rimpels en kleurverschillen. Tevens worden peelings ingezet bij acne, grove poriën en littekens. Een peeling geeft een sterk verfrissend effect.

Verschillende peelings en sterktes

Max SkinCare maakt gebruik van verschillende peelings variërend van oppervlakkige die progressief resultaten boeken en slechts een korte herstelperiode heeft, tot de middel-diepe peelings die zeer duidelijke resultaat laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben.

Een peeling wordt gebruikt bij de volgende huidaandoeningen:

  • Acne en acne littekens
  • Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken
  • Rimpels en huidverslapping
  • Grove poriën
  • Striae
  • Littekens door brandwonden

Welke peeling is geschikt voor uw huid?

Tijdens een intakegesprek bepalen we welke peeling voor uw huid en uw wensen het beste volstaat. Peelings worden geadviseerd in kuurverband, ondersteunend door de juiste producten voor thuis, om het optimale resultaat te behalen. De ondersteuning bestaat onder andere door een pre-peeling om uw huid gedurende twee weken voor te bereiden op de peeling en producten voor nazorg.

Werkwijze peeling

Tijdens de behandeling wordt uw huid eerst grondig gereinigd. Daarna wordt de vloeistof aangebracht die de bovenste laag van de huid verweekt. De sensatie van de peeling is afhankelijk van de sterkte van de peeling en kan een licht prikkelend en brandend gevoel geven. De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de peeling. Bij een oppervlakkig peeling zal er na de behandeling enige roodheid zichtbaar zijn, soms met wat zwelling. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten. Bij een middel-diepe peeling moet u rekenen op 5 tot 7 dagen herstelperiode. Er zal roodheid, schilfering en zwelling optreden van de behandelde huidgebieden, vergelijkbaar met een flinke verbranding door de zon. Vooral de eerste maanden na de behandeling moet u uw huid goed tegen de zon beschermen.

Welk resultaat kunt u verwachten met een peeling?

Al na één behandeling is het effect van de peeling zichtbaar. Maar voor een volledig resultaat kunt u het beste kiezen voor een chemische peeling in kuurverband, inclusief producten voor thuisgebruik. Voor een oppervlakkig peeling wordt een kuur van 6 behandelingen elke 2 weken geadviseerd waarbij elke 2 weken de inwerktijd en het percentage kan worden verhoogd.