Heeft u acné littekens? MAX SkinCare behandelt zowel acné als de littekens als huid verbeteringsspecialist. Ik heb mijn praktijk te Langenboom. Mijn klanten zijn dan ook vooral te vinden in de volgende plaatsen:

Zeeland Grave Volkel
Mill Cuijk Ravenstein
Uden Boxmeer Venray
Schaijk Boekel Gennep

Oorzaak acné-littekens

Alle vormen van een ontstoken acné kunnen aanleiding geven tot acné-littekens. De gevoeligheid voor het ontstaan van deze acné-littekens verschilt van persoon tot persoon. Vooral de aanwezigheid van diepe ontstekingen, zoals bij acné conglobata, resulteert meestal in littekenvorming. Hoe langer de acné onbehandeld blijft, hoe groter de kans op blijvende weefselbeschadiging. Het is dus van belang om op tijd in te grijpen bij acné. Acné-littekens kunnen ook ontstaan door herhaaldelijk zelf uitknijpen van ontstekingen en mee-eters.

Acne littekens 3

Acbe littekens 2

 

 

 

 

 

 

Soorten acné-littekens

  • Rolling littekens; grotere ‘glooiende’ ingezonken littekens
  • Boxcar littekens; ronde en ovale ingezonken littekens met een duidelijke rand, ze kunnen diep en minder diep aanwezig zijn.
  • Icepick scars; deze littekens zijn 1 tot 2 mm groot, meestal gelokaliseerd in het gezicht. Deze ‘gaatjes’ kunnen tot diep in de lederhuid of zelfs onderhuid reiken en eindigen in een punt (alsof er een icepick in de huid gestoken is).
  • Meerdere paarsige vlekken die licht verzonken zijn in de huid. Na een aantal maanden kunnen deze lichter kleuren en wit worden.

Behandeling van acné-littekens

Gelukkig zijn er inmiddels diverse huidtherapieën waarmee acné-littekens minder zichtbaar gemaakt kunnen worden. De keuze van de behandelmethode hangt af van de diepte van de littekens en het huidtype. Tijdens het eerste consult bespreekt de huidtherapeut van Cosmetique Totale met u wat voor u de meest geschikte behandeling is.

Het is belangrijk om U te realiseren dat littekens (en dus ook acnelittekens) nooit verdwijnen en dat alle behandelingen erop gericht zijn de littekens minder zichtbaar te maken.

De behandelingen kunnen worden verdeeld in 3 groepen

Stimulatie van bindweefsel aanmaak d.m.v. van de Fractora laser

De Fractora laserbehandeling stimuleert de aanmaak van nieuw collageen en elastine, waardoor het beschadigde bindweefsel kan versterken. Dit maakt de huid geleidelijk gladder. Daarbij zorgen de laserbehandelingen voor stimulatie van de groei van fijne bloedvaatjes in de huid, waardoor het littekenweefsel beter doorbloed raakt. Hierdoor gaat er meer zuurstof en voeding naar de cellen. Dit zorgt voor gezonder weefsel en vervaging van het kleurverschil.

Acne littekens ice pick

Stimulatie van bindweefsel dmv van Microneedling

Met een vibrerende pen, de zogenaamde Dermapen maken we kleine gaatjes loodrecht in de beschadigde huid. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. Reliëf dat ontstaan is door acné-littekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.

Huidverbetering d.m.v. een peeling

Met een diepere peeling zoals trichloorazijnzuur (TCA). Deze peeling kan gecombineerd worden met fractionele laserbehandelingen voor optimaal effect.

Inspuiten van fillers

De afgelopen jaren zijn er verschillende injecteerbare substanties ontwikkeld om rimpels op te vullen. Dezelfde producten worden ook wel toegepast om acnelittekens te behandelen. De resultaten zijn meestal vrij teleurstellend.

Hoe voorkóm ik acnelittekens?

Bij een actieve acne is het verleidelijk om puistjes uit te knijpen. Dit is erg onverstandig omdat hierdoor niet alleen talg naar buiten wordt geperst maar ook talg in de huid terecht komt wat weer aanleiding geeft tot nog heftiger ontstekingen en daarmee ook grotere littekens. Niet aankomen dus!

Contact

Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend gratis advies of een laser- of acne-behandeling? Bel 06-51363778 of stuur me een mailtje: info@maxskincare.nl

Graag tot ziens bij MAX SkinCare praktijk voor huidverbetering en anti-aging

Uw schoonheidsspecialiste Gerrie van Bokhoven