Couperose

Heeft u couperose en wilt u ervan af? Ik kan couperose verwijderen als de huidspecialist in het Land van Cuijk, overig Oost-Brabant en de regio Wijchen. Mijn praktijk is namelijk gevestigd in Langenboom. Hieronder leest u meer over deze aandoening. Vrijblijvend meer weten over een couperose behandeling? Bel me dan op 06-51363778 of stuur me een mailtje: info@maxskincare.nl

Wat is Couperose?

Een toename en wijder worden van kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat wordt couperose genoemd. Het bestaat uit ontelbaar veel zeer kleine maar zichtbare bloedvaatjes in de huid in het gelaat die de huid een rode gloed geeft. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

couperose 3

Hoe ontstaat Couperose?

Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. Soms is het een gevolg van rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. In veel gevallen treedt het echter ook spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Couperose komt voor in familiepatronen, dus erfelijke aanleg speelt een rol. Daarnaast kan roken, overmatig zonnen, zwangerschap, sommige medicatie, zoals bloedverdunners couperose verergeren.

Couperose ontstaat meestal op middelbare leeftijd. Met het ouder worden, verzwakken ook de vaatwandjes. Daarnaast wordt de huid dunner, waardoor de gesprongen bloedvaatjes meer zichtbaar kunnen worden.

Locaties couperose 

Couperose komt meestal voor in het gezicht, namelijk op de konen, neus, neusvleugels, wangen, kin, zijkanten van de hals en decolleté.

Behandeling couperose 

Couperose trekt niet meer vanzelf weg en kan ontsierend gevonden worden. De gesprongen bloedvaatjes spelen geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Daarom kunnen ze veilig verwijderd worden.

Sinds enkele jaren is het mogelijk om couperose met een laser te behandelen. Deze behandelingen worden soms vergoed door uw zorgverzekering.

Hoe werkt een laserbehandeling bij couperose?

Na het reinigen van de huid wordt er een verkoelende gel aangebracht op het behandelgebied. Systematisch wordt het gebied ‘bestempeld’. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op en zet het – plaatselijk in het vaatje – om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Bij de Elos-techniek is er geen verdoving nodig. Na een Elosbehandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn (als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt, kan dit gebied iets opzwellen). Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen.

Camouflagemiddel

Natuurlijk is het mogelijk de couperose te camoufleren met speciaal daarvoor bedoelde foundation zoals LycogelLycogel is een kleurcorrigerende camouflage die de huid laat ademen en daarmee het herstelproces na een behandeling versnelt. De producten van Lycogel zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor toepassing door artsen onmiddellijk na cosmetische behandelingen. Ook bij rosacea is Lycogel een uitkomst, aangezien Lycogel ontstekingen en roodheid vermindert en de gevoelige huid verzorgt en verzacht. Tevens beschermt Lycogel uw huid voor UV-straling met SPF 30. Deze Lycogel wordt meestal wel vergoed door de aanvullende zorgverzekeringen.

Couperose_voor_en_na_2Couperose voor en na

Consult bij de huidtherapeute

Tijdens het eerste gesprek worden de wensen, mogelijkheden, gezondheid en eventuele contra-indicaties doorgenomen. De huidtherapeut inspecteert de huid en stelt vervolgens samen met u een persoonlijk behandelplan op. Het soort couperose behandeling wordt besproken en het is mogelijk om een proefpuls te ervaren. Ook worden er voor- en na-foto’s gemaakt om het resultaat te kunnen evalueren.  Als u volgens uw verzekeringspolis recht heeft op een vergoeding, dan wordt een behandeling bij Cosmetique Totale ook altijd vergoed.

Onze huidtherapeute van Cosmetique Totale informeert u graag over de laserbehandeling om couperose te verminderen en de camouflage producten.

Contact

Wilt u graag een vrijblijvend en gratis advies bij onze huidtherapeute? Bel me dan op 06-51363778 of stuur me een mailtje: info@maxskincare.nl

Max Skincare is de huidverbetering specialist in Oost-Brabant en omgeving. Mijn klanten zitten dan ook vooral in de volgende plaatsen:

Zeeland Grave Volkel
Mill Cuijk Ravenstein
Uden Boxmeer Venray
Schaijk Boekel Gennep

Graag tot ziens bij MAX SkinCare praktijk voor huidverbetering en anti-aging

Uw schoonheidsspecialiste Gerrie van Bokhoven