UV Schade

Zelfs op bewolkte dagen wanneer er geen zonnestraaltje te zien is, kunnen schadelijke UV-stralen blijvende schade aanrichten aan de huid. Dat weet iedereen eigenlijk wel, maar de meesten van ons vinden zonneproducten niet echt prettig aanvoelen en daarom gebruiken we ze niet dagelijks.

Ouderdomsvlekken 

Een veel voorkomende klacht veroorzaakt door UV zijn zonnevlekjes ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Dit zijn goedaardige vlekjes die ontstaan zijn door een overmatige blootstelling aan uv-stralen. Door te veel zon is er een toename van de activiteit in de pigmentcellen ontstaan, en is er een verkeerde verdeling van deze cellen in de huid waardoor deze als een soort ‘vlek’ zichtbaar zijn. Ouderdomsvlekken komen veel voor zonbeschenen delen van het lichaam, zoals de schouders, het decolleté, de armen en in het gezicht.

Couperose of rosacea

Mensen met een lichte, droge en gevoelige huid hebben meer kans om couperose en rosacea te ontwikkelen. Zonlicht is daarbij één van de belangrijkste factoren die couperose en rosacea uitlokken. UV-straling verzwakt het vaatnetwerk wat net onder de opperhuid ligt. Als de wanden van  bloedvaatjes in de huid verwijden, vullen deze zich sneller met bloed. Dit bloed ligt stil in de huid en heeft geen functie meer. De blijvende roodheid die zo typerend is voor couperose en rosacea, is met name zichtbaar op de wangen, neus en kin.

Melasma

Door overgevoeligheid van cellen, kan zonnestraling soms bruine vlekken op de huid veroorzaken. Dit noemen we melasma, ofwel ‘zwangerschapsmasker’. Melasma kan ontstaan door zwangerschap, erfelijkheid, pilgebruik, gebruik van bepaalde cosmetica en de combinatie van bepaalde geneesmiddelen en zonnestraling. Als reactie op deze hormonale en omgevingsprikkels, geven de pigmentcellen plaatselijk meer pigment af.

Pigment en couperose behandeling

Fotofacial RF is een veilige, niet-invasieve behandeling voor het behandelen van pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. De Fotofacial RF kuur bestaat uit gemiddeld 3 à 5 behandelingen met een interval van 4 tot 6 weken. Fotofacial RF verbetert met elke puls de textuur en de teint van de huid door de couperose, pigmentvlekken en zonbeschadiging te verminderen. Als positieve bijwerking worden vergrote poriën kleiner en vervagen rimpeltjes op langere termijn. De huid zal er na de behandeling veel gladder, gezonder en jonger uitzien.

Zonschade 1

Welke gebieden kunnen behandeld worden?

Het gezicht, hals, decolleté en handen.

Welke resultaten kan ik verwachten?

Er zal een geleidelijke verbetering optreden in de rode kleur van de huid; het blozen zal verminderen en vaatjes zullen vervagen. Pigmentvlekken en zonbeschadiging zullen verbleken. Vergrote poriën zullen verkleinen. Door de warmte die de puls in de huid afgeeft, wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dit resulteert in het verminderen van rimpeltjes.

De behandelingen worden uitgevoerd door een BIG-geregistreerde huidtherapeute van Cosmetique Totale, die gespecialiseerd is in de nieuwste en beste medische technieken. Een pigment behandeling bij onze specialiste wordt dan ook veelal door de zorgverzekeraar vergoed. Onze huidtherapeute is direct toegankelijk, dus u hoeft geen afspraak te maken via uw huisarts of dermatoloog.

zonschade

UV bescherming

Producten met zonbeschermingsfactoren zijn vaak een beetje kalkachtig, witte, stevige pasta’s die de poriën kunnen verstoppen, vettig aanvoelen en de gevoelige huid kunnen verergeren. Daarom staat een zonneproduct niet bovenaan ons lijstje van dagelijks verzorgende producten.

Dankzij doorbraken op technologisch gebied behoren dergelijke zonneproducten tot het verleden en dat betekent dat je èn gevaarlijke zonnestralen kunt afweren èn tegelijkertijd de huid kunt verzorgen met verrukkelijk aanvoelende hydraterende producten. Twee-in-één dus.

Dermalogica en IMAGE Skincare gaan nog een stapje verder en combineert deze technologie nog extra met ingrediënten voor specifieke huidcondities en maximale bescherming tegen UV stralen.

Zo zijn er verschillende dagcrèmes ontstaan voor dagelijks gebruik voor diverse huidcondities die zowel beschermen als verzorgen.

Contact

Wilt u weten welk product voor uw huid het meest geschikt is of wilt u een afspraak maken voor een gratis intake?

Bel me op 06-51363778 of stuur me een mailtje: info@maxskincare.nl

Graag tot ziens bij MAX SkinCare praktijk voor huidverbetering en anti-aging

Uw schoonheidsspecialiste Gerrie van Bokhoven