Kraaienpootjes botox

Kraaienpootjes

Heeft u kraaienpootjes en wilt u ervan af? Wij kunnen u helpen als de huidspecialist in Maas & Waal. Woont u dus in Druten, Tiel, Wamel of Beneden-Leeuwen? Neem dan contact op met ons.

Wat zijn kraaienpootjes? 

Heeft u ooit van kraaienpootjes gehoord? Deze rimpels bevinden zich rondom het oog alsof er een afdruk van een klein kraaienpootje in de huid staat. Dit zijn de rimpels die zich als eerste ontwikkelen en daardoor ook bij mensen van een jongere leeftijd soms zorgen baren. Toch moeten we de kraaienpootjes eigenlijk niet als iets negatiefs zien. Ze worden namelijk ook wel liefkozend lachrimpels genoemd omdat deze rimpels ontstaan door lachen. Tijdens het lachen trekt de huid rondom de ogen samen en worden de wangen omhoog getrokken. Kortom, hoe meer kraaienpootjes hoe meer u lacht. Voor deze rimpels hoeft u zich dus niet te schamen

Hoe ontstaan kraaienpootjes? 

De beruchte kraaienpootjes zijn dus een resultaat van lachen. De oorzaak van deze lachrimpels ligt in het feit dat de huid minder elastisch wordt naarmate wij ouder worden. Als wij lachen dan trekt de huid rond onze ogen samen. Na een bepaalde gezichtsuitdrukking schiet onze huid direct weer in de plooi. Doordat de huid rondom de ogen door de jaren heen een stuk dunner wordt, wordt het steeds lastiger om de huid weer glad te krijgen nadat u uw mooiste glimlach heeft laten zien. Kraaienpootjes zijn dus één van de eerste permanente rimpels die mensen krijgen. Maar het zijn wel de meest charmante rimpels, want ze zijn een teken van uw stralende lach en persoonlijkheid.

Kan je kraaienpootjes behandelen? 

Hoewel de meeste mensen kraaienpootjes ook wel als iets positiefs zien doordat het door het lachen komt, vindt ook niemand het erg als de lachrimpels weer verdwijnen. Nu zouden we kunnen zeggen dat u moet stoppen met lachen, maar dat is natuurlijk onmogelijk.

kraaienpootjes met botox

Kraaienpootjes behandelen met Botox of fillers?

Met Botox kunnen deze rimpels rondom het oog behandeld worden. Doordat we de spier rond het oog ontspannen, kunnen we lachrimpels verminderen en worden ze minder diep. De huid wordt zichtbaar gladder, ook de lachrimpels onder de ogen en de lachrimpels in de wangen. Bij de Botox-behandeling van kraaienpootjes krijgt u een aantal kleine prikjes in de spier rondom de ogen. Hierbij voelt u nagenoeg niks en na de behandeling is het niet zichtbaar dat u behandeld bent. Het duurt vervolgens een aantal dagen voordat de lachrimpels onder en naast de ogen minder worden.

Zorg er in ieder geval voor dat u altijd een zonnebril draagt wanneer de zon schijnt. Dit voorkomt dat u onnodig uw ogen gaat samentrekken en daarmee dezelfde spieren aanspant die de kraaienpootjes veroorzaken.

Botox bij kraaienpootjes voldoet soms niet en de lijnen blijven dan zichtbaar in de huid staan. Zelfs in rust gaan de rimpels dan niet weg. U kunt in de onderstaande voorbeelden zelf uitzoeken welke rimpel graad u heeft, in rust en in beweging. Afhankelijk hiervan kunt u zelf inschatten of het wellicht nodig is om het volumeverlies aan te vullen met een filler.

Quanis Dermafiller

Quanis Dermafiller is een uniek, innovatief, veilig en eenvoudig behandelconcept voor kraaienpootjes, wallen, droogte lijntjes en een dunne huid zonder enige bijwerking. Deze nieuwe methode kent geen downtime, is pijnloos en is een veilige en eenvoudige manier om je huid te verjongen. Via de unieke Quanis Dermafiller technologie wordt direct in het stratum corneum, hyaluronzuur ingesluisd. Deze behandeling kunt u oncergaan bij Max SkinCare als losse behandeling of als aanvullende behandeling. Deze behandeling kost € 49,95.

Kraaienpootjes zonnebril

Kraaienpootjes voorkomen of verminderen

  • Voor de rokers, hoe eerder je stopt met roken, hoe later de kraaienpootjes naast de ogen zullen verschijnen. Het is aangetoond dat rokers een grotere kans hebben om kraaienpootjes te ontwikkelen dan niet-rokers. De rook die je uitademt kan irritatie brengen aan de ogen en vooral de gevoelige huid rond de ogen. Een ongezonde huid is niet in staat om collageen (wat de huid tegen rimpels beschermt) aan te maken. Voor de niet-rokers geldt: probeer rokerige ruimten zo veel mogelijk te vermijden omdat de rook irritatie kan aanbrengen aan de ogen.
  • Als je voor je werk veel tijd moet doorbrengen achter de computer, probeer dan tussendoor wat te rusten en ga thuis niet door met computeren.
  • Probeer niet in je ogen te wrijven, ook niet als je heel vermoeide ogen hebt. Deze wrijvingen kunnen gemakkelijk rimpeltjes veroorzaken.
  • Het gebruik van de juiste oogcrème is van essentieel belang om kraaienpootjes te voorkomen. Specialisten raden aan om de huid met crèmes die rijk zijn aan glycolzuur en vitamine C te hydrateren. Dit ingrediënt zal bijdragen aan de reproductie van nieuwe cellen en zal dode huidcellen verwijderen.
  • Hydratatie is heel belangrijk. Drink veel water en eet veel groenten en fruit. Als je lichaam goed gehydrateerd is, zullen je organen (met inbegrip van de huid) beter functioneren. Op deze manier zal het gebied rond de ogen niet uitdrogen.
  • De zon is de voornaamste oorzaak van kraaienpootjes. De schadelijke zonnestralen veroorzaken op zich al rimpels, maar mensen knijpen ook nog eens vaak in hun ogen wanneer de zon schijnt. Hierdoor worden rimpeltjes naast en onder de ogen al op vrij jonge leeftijd zichtbaar. Gebruik daarom het hele jaar door een zonnecrème en draag een zonnebril wanneer de zon fel schijnt.
  • Wees voorzichtig met het verwijderen van je oogmake-up. Vrouwen wrijven vaak hard om hun mascara weg te halen, maar dit veroorzaakt kraaienpootjes! Leg daarom een wattenschijfje met make-upremover enkele seconden tegen de wimpers aan zodat het alvast kan intrekken. Je zult merken dat je hierna heel zachtjes en simpel de mascara kunt verwijderen.
  • Smeer je kraaienpootjes iedere avond in met Jojoba-, amandel-of olijfolie van  Dermaviduals zodat de rimpeltjes zullen vervagen.
  • Het innemen van extra vitaminen, met name vitamine C en E, kan heel effectief zijn om de huid gezond te houden.

Contact

Informeer bij Max SkinCare welk product of welke behandeling voor jouw ogen het meest geschikt is. Bel 0651363778 of stuur me een mailtje: info@maxskincare.nl

Graag tot ziens bij MAX SkinCare praktijk voor huidverbetering en anti-aging

Uw schoonheidsspecialiste Gerrie van Bokhoven